Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 1 Mar 2020 | 5680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • sare, piper, praf de usturoi
  • ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • 1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda
  • cascaval razuit
  • 1 pahar de vin alb
  • Pentru sos:
  • 200 -300 gr ciuperci proaspete 
  • un cubulet de unt 
  • 1/2 ceapa 
  • putin vin alb 
  • smantana dulce 
  • 1-2 ta demiglasse 
  • sare, piper alb
  • Pentru piure de cartof dulce: 
  • 3 cartofi mari dulci 
  • un cbulet de unt 
  • 1-2 linguri smantana dulce -sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu sos de ciuperci:

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi;

Lasam cca 20 minute 

Pregatim cartofii; ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare;

Ciupercile se toaca marunt; eu am folosit pleurotus ; ceapa se toaca si ea marunt; 

carnatul se pune in robot si il tocam marunt -pana devine o pasta -daca  e prea groasa adaugam putina apa ,amestecand bine

Preparam rulourile: pe fiecare felie de carne ungem cu pasta de carnat; presaram cu cascaval si rulam cu grija; daca e nevoie punem niste scobitori sa inchidem bine rulourile.

Intr-o tigaie larga punem putin ulei de masline cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti si crenguta de rosmarin la incalzit-prajim rulourile pe toate partile-le sigilam si le dam o culoare rumena-le scoatem intr-un vas termorezistent; nu uitati sa aprindeti cuptorul

Grasimea ramasa in tigaie se stinge cu vin alb si adaugam inca putin unt; lasam sa scada putin si turnam sosul peste rulouri; acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptoru incins pentru 15 min.

Intre timp facem pureul; cartofii fierti se zdrobesc si adaugam unt si putina smantana dulce-amestecand cu un tel. Dava va place razuiti putina nucsoara.

Pregatim si sosul; calim ceapa in unt; aduagam ciupercile si cand se inmoae bine ambele la foc mediu adaugam sar,e piper , vin alb, lasam sa scada si punem sosul demiglasse (eu am praf si l-am amestecat cu apa fierbinte) si apoi smantana dulce. Lasam sa se ingroasa outin 

se descopera rulourile si lasam inca 10 minute sa se rumeneasca; scoatem, turnam sosul de ciuperci si servim alaturi de pureul de cartof i dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare pane